Mentor

Avonturen beleven met grote draken, een vliegend tapijt of heksen en tovenaars... Door een goed boek te lezen stap je zó een andere wereld in. Je kunt plekken ontdekken die je in het echt niet zomaar tegen zou komen. En, mooi meegenomen, door te lezen leer je ook nieuwe woorden, waardoor je nog beter kunt worden in spellen en schrijven. Daarbij is het ook nog eens gezellig en ontspannend om samen met iemand te lezen. Kies samen met je vader, moeder of iemand anders een lekker leeshoekje uit, pak je boek erbij en kom even helemaal tot rust.

lees

Meer leesplezier!

Hou je van boeken en verhalen, maar vind je het nog lastig om zelf te lezen en heb je niet meteen iemand in je omgeving die je daarmee kan helpen? Dan kun je je aanmelden voor de VoorleesExpress. De VoorleesExpress koppelt je dan voor twintig weken aan een vrijwillige voorlezer die elke week bij je thuiskomt om samen met jou en je ouders boekjes te lezen, te praten en taalspelletjes te doen. Met z’n allen gaan jullie zorgen voor meer leesplezier!

Als je je opgeeft voor de VoorleesExpress wordt er één keer een bedrag van 10 euro gevraagd. Is het voor je gezin nou lastig om dit bedrag te betalen, dan kun je dat gewoon aangeven. Er wordt dan in overleg een oplossing gezocht. Verder is de VoorleesExpress gratis.

Let op: op de website staat dat het formulier ‘Meld een gezin aan’ alleen gebruikt kan worden door organisaties en professionals, maar dit formulier kun je ook gewoon gebruiken om je eigen gezin op te geven voor de VoorleesExpress.

Menu